ES woensdagweetje week 4

Ziek van eenzaamheid

Volgens onderzoeker Lisa Jaremka van de Ohio State University kunnen mensen problemen krijgen met de gezondheid wanneer zij zich alleen voelen. Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid zorgt voor een slecht werkend afweersysteem. Het gevolg is dat mensen vaker last hebben van lichamelijke ontstekingen, wat de kans op Alzheimer, diabetes en hartfalen vergroot. Ook herstellen eenzame mensen moeilijker van virussen als herpes.
Omgekeerd blijkt dat mensen met een goed sociaal leven, een betere gezondheid hebben en minder vaak zien worden.
Volgens Jaremka is het belangrijk de invloed van eenzaamheid verder te onderzoeken om mogelijke negatieve effecten voor de gezondheid in de toekomst tegen te kunnen gaan.

(ScienceDaily.com)  [via metro.nl]