Home - Stichting ES
Chat nu met
Stichting ES
Steun ons
Doneer nu

Frank van Mosselveld steunt Stichting ES

Terug Meer
 
Frank van Mosselveld (28), profvoetballer bij RKC Waalwijk, verbindt zich aan Stichting ES. Van Mosselveld weet uit eigen ervaring dat dit soort hulp, op sommige momenten in het leven, heel gewenst is. Om de stap naar deze support laagdrempeliger te maken vertelt hij ons zijn verhaal…
 
 
“In het seizoen 2010-2011 begon ik als aanvoerder in de Jupiler League. We gingen voortvarend van start. Alleen in één van de eerste wedstrijden van het seizoen, FC Den-Bosch uit, sloeg het noodlot toe. Bij een corner 10 minuten voor tijd werd ik in mijn rug gelopen en klapte ik hard op de grond. Op dat moment ging er een raar gevoel door mijn armen heen, maar door de adrenaline heb ik de resterende 10 minuten van de wedstrijd uit kunnen spelen. Na het fluitsignaal wist ik dat het niet goed zat, ik voelde een stekende pijn. Ik werd meteen naar het ziekenhuis gebracht voor een eerste onderzoek. Hieruit bleek dat er niets gebroken was, ik werd naar huis gestuurd en moest afwachten. De pijn werd heviger en ondraaglijk. Na twee dagen moest ik terug naar het ziekenhuis voor een MRI scan.
Uit de scan bleek dat ik door een whiplash een nekhernia had opgelopen die zorgde voor de zenuwpijn in mijn armen. Zware pijnstillers werden voorgeschreven om de pijn enigszins te onderdrukken. De volgende dag kreeg ik de uitslag van de Neuroloog. Hij vertelde doodleuk dat ik beter kon stoppen met voetballen omdat het té gevaarlijk was om door te gaan. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Voetballen is mijn lust en mijn leven en dan wordt er door een deskundige verteld dat ik het nooit meer kan doen. Ik wist niet wat ik er mee aan moest. Ik heb twee dagen gehuild en kon het niet geloven.
 
“De neuroloog vertelde doodleuk dat ik beter kon stoppen met voetballen.
De grond zakte onder mijn voeten vandaan.”
 
Ik heb in deze moeilijke tijd veel steun gehad van familie, vrienden en de club maar die voelden niet wat ik voelde. Het was onbeschrijflijk wat er door mij heen ging, ik kon mijn gevoelens niet kwijt en kreeg m’n gedachten niet meer geordend. Op dat moment had ik Stichting ES nodig gehad. Mijn verhaal vertellen, steun en advies krijgen op het moment dat ík het nodig had. Niet het goed bedoelde standaard praatje: “het komt wel goed” maar een manier vinden om ermee om te gaan. Ik denk dat veel sporters behoefte hebben aan mentale steun en omdat een sportpsycholoog naar mijn idee meer bedoeld is voor de groep dan voor mij als individu, voelde ik me soms bezwaard om extra hulp in te roepen. Het is fijn dat Stichting ES er nu is. Het is laagdrempelig en anoniem en je kunt er terecht met al je problemen.
 
“ik kon mijn gevoelens niet kwijt en kreeg m’n gedachten
niet meer geordend. Op dat moment had ik Stichting ES nodig gehad.”
 
Uiteindelijk ben ik voor second opinion naar een neurochirurg gegaan die gespecialiseerd is in dit soort gevallen. Gelukkig kon hij mij enigszins geruststellen door te zeggen dat het waarschijnlijk aangeboren was en niet ontstaan door die situatie in het veld. Op het moment dat de zenuwpijn weg zou zijn, zou ik langzaamaan weer kunnen trainen en uiteindelijk weer het veld op kunnen. Het heeft een hele periode geduurd maar godzijdank heeft hij gelijk gehad..!”
 
 


VERDRIET
HULP
AANDACHT
ENERGIE
STEUN
STRESS
VERLIES
DRUK
BLIJDSCHAP
PIJN
SCHOK
VEERKRACHT
ANGST
BOOSHEID
KRACHT
OPLUCHTING
RUIMTE
GREEP
Wij luisteren. Chatten met ES lucht op. Dagelijks van 9.00 tot 24.00 uur.
NHA Psychodidact Janssen.nl
ANBI
Facebook Twitter
Realisatie door Knowledge Internet Solutions