Home - Stichting ES
Chat nu met
Stichting ES
Steun ons
Doneer nu

Jaaroverzicht 2012

Terug Meer
 
 
 
Januari 2012
 
ES, de stichting die Emotionele Support verleent aan mensen die door situatieveranderingen problemen ervaren, is een feit. Na een voorbereiding van anderhalf jaar wordt Stichting ES op 27 januari 2012 kosteloos gesticht bij Meewis notarissen (de eerste supporter die dit goede doel steunt). Het bestuur bestaat uit Ronnie Gerschtanowitz (voorzitter), Anke Laan (penningmeester), Hein Heijen (secretaris), Lot Gijzen, Reinier van Loon en Irene Slaats (bestuursleden).
 
De stichting is geboren maar de buitenwereld weet nog niets van het bestaan.
 
Drie hoofdsupporters (Rabobank de Langstraat, NHA en Psychodidact) spreken hun vertrouwen uit en doen een grote duit in het zakje zodat de start gemaakt kan worden.
 
Stichting ES krijgt kosteloos een eigen ingericht kantoor en trainingsruimten. De noodzakelijke benodigdheden, zoals een computer en telefoon, kunnen worden aangeschaft.
 
De eerste supportgevers beginnen aan hun trainingsdagen. Deze training is speciaal gericht op procesbegeleiding via chat. De supportgevers zijn volwassenen die in het dagelijks leven bijvoorbeeld als fysiotherapeut, sociaal psycholoog, gezinsvoogd of verpleegkundige werkzaam zijn. Daar bovenop volgen zij als aanvulling een specialistische HBO opleiding in de psychosociale zorg. Zij zitten in de afrondende fase van zo’n opleiding en verbinden zich, als stagiair op vrijwillige basis, voor een jaar aan Stichting ES om vakkundige support te geven aan hulpvragers. Er is hier dus sprake van stapeling van kennis en kunde: de supportgevers hebben een eigen professie, ze zitten aan het einde van een HBO opleiding in de psychosociale zorg én ze volgen een training speciaal voor de doelgroep van ES.
 
 
Februari 2012
 
Ilona Pessers is vanaf de eerste minuut betrokken bij Stichting ES en is vanaf deze maand officieel in dienst. Zij begeleidt vanaf aanvang de eerste trainingsgroep en neemt de dagelijkse leiding voor haar rekening.
 
 
Brainstormsessies leveren de eerste ideeën voor een site. Verschillende partijen worden uitgenodigd om een voorstel te doen om de site te bouwen. Met kop en schouders springt Marcel den Hartog (Knowledge Internet Solutions) eruit. Hij biedt de beste prijs kwaliteit verhouding aan. Hij stelt zich meteen op als een ES supporter en bouwt een deel van de site op vrijwillige basis.
 
Geert Slaats (Grotesque) en Maxime de Ruijter ontwikkelen als supporter de huisstijl van ES. Jack Willemsz (W&R etiketten) verzorgt geheel belangeloos al het drukwerk.
 
Langzaamaan krijgt het idee ES ook een eigen gezicht!
 
 
Maart 2012
 
Achter de schermen gaat het werk door: Mieke Kemmers (Kemmersroet advocaten) neemt gratis en voor niets het juridische gedeelte voor haar rekening. De eerste supportgevers tekenen contracten.
 
De supportgevers draaien proefchats om de site te testen en om warm te lopen.
 
 
April 2012
 
ES is enorm blij met de komst van Anna Nijburg, die jaren ervaring heeft als coördinator bij verschillende hulpverlenende stichtingen. Anna komt versterking bieden aan Ilona. Samen zullen ze de kar gaan trekken.
 
Op 21 april 2012 gaat ES online. Vanaf dit moment kunnen mensen support krijgen via www.stichtinges.nl. Dertien supportgevers verlenen kosteloos EHBS: Eerste Hulp Bij Stress. Mensen kunnen mailen of direct chatten met de supportgevers. De openingstijden van de chat zijn maandag t/m zaterdag van 18.30 uur tot 22.30 uur.
 
In dezelfde week verstuurt hoofdsupporter NHA een nieuwsbrief naar 100.000 leden en weten mensen ES te vinden. Er komen zelfs hulpvragen uit het buitenland.
 
In deze maand ontstaat het idee voor de Club van 100 voor ES. Honderd leden die ieder 1000 euro supporten voor ES en daarmee een jaar lid zijn van de club.
 
Het eerste lid, Hans Maarschalkerweerd (Hugo), doneert de jaarlijkse Club van 100 bijeenkomst. Een gezellig samenzijn voor alle leden van de club. In deze maand worden ook Marcel den Hartog, Jack Willemsz en Mieke Kemmers lid. Schouten tandtechniek verblijdt de club met twee leden: Ron Schouten en Elise Schouten. Paul Verwiel (Arnold Verwiel promotionele producten) wordt clublid en stelt prijzen beschikbaar voor de acties die het gehele jaar worden ingezet om de bekendheid van ES te vergroten. Clublid nummer 8 is Peter Konijnenburg van de Rabobank.
 
 
Mei 2012
 
Anna en Ilona starten met de tweede trainingsgroep.
Facebook en Twitter zijn in de lucht en een aantal bekende Nederlanders twitteren over ES. Dagblad Trouw besteedt een halve pagina aan ES en schrijft uitgebreid over de functie van de stichting.
ES Facebook
ES Twitter
ES in dagblad Trouw
 
 
Juni 2012
 
 
Juni start met SMAAK Waalwijk. De organisatie neemt Stichting ES mee in haar reclame-uitingen. Verrassingssupporters doen verschillende bijdragen en veel supporters kopen ES armbandjes voor het goede doel.
 
 
Twee nieuwe clubleden worden toegevoegd aan de lijst: René Vos (Citroën Waalwijk) en Huub de Ruijter (De Ruijter International)
 
Rotary Waalwijk doneert een gedeelte van de opbrengsten van haar jaarlijkse golftoernooi. ES wordt verrast met een cheque van 1500 euro.
 
De openingstijden van de chat verruimen: een ochtend en twee middagen worden aan het programma toegevoegd. Het aantal supportgevers is inmiddels meer dan verdubbeld. Steeds meer mensen krijgen online Emotionele Support.
 
 
Juli 2012
 
Omroep Brabant radio houdt een flitsinterview met een van de bestuursleden van ES.
Radio interview Omroep Brabant
 
ES ontvangt de ANBI status en wordt daarmee officieel erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit brengt met zich mee dat giften voor de gever belasting aftrekbaar zijn.
 
Antoine Jolie van Puur Fitness betreedt de Club van 100 en support ES.
 
Ook tijdens de vakantieperiode kunnen mensen bij ES terecht. De chat blijft in de vakantie geopend.
 
 
September 2012
 
Trainingsgroep drie gaat van start. Nieuwe supportgevers gaan weer in het ES jasje.
 
De Club van 100 wordt versterkt door Bert van Wijlen (Van Wijlen infra- cultuurtechniek), Dick Euwen (Altena Cleaning B.V.) en John van der Vleuten (NHA Thuisstudies).
 
Dit is ook de maand waarin zich een nieuwe hoofdsupporter aansluit. Het is geweldig dat Pontes Group uit Breda het aantal hoofdsupporters op vier brengt. De heren Thijs Manders en Freek Bedaf nemen ook zitting in de Club van 100.
 
 
Oktober 2012
 
Steeds meer supportvragers, steeds meer supportgevers. De openingstijden van de chat worden weer uitgebreid: ook de zondag wordt toegevoegd. Supportvragers kunnen terecht van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 15.00 uur tot 24.00 uur. Vijfendertig supportgevers voorzien de mensen van support.
 
Stichting ES introduceert, naast de woensdagweetjes en vrijdag-actualiteiten ook de Escape. Hiermee biedt ES naast deskundige steun en begeleiding ook de benodigde humor.
 
 
ES krijgt een eigen sms nummer waarop kan worden gedoneerd. Het is simpel, stuur: Donatie 5453 naar 1008 en de hoogte van het bedrag kan online worden bepaald.
Hoe werkt SMS voor ES
 
De zussen Van der Ven worden lid van de Club van 100. Laura van der Ven (Nummer zeven communicatie) en Mirre van der Ven (Studio Mirre) starten de ontwikkeling van de kerstactie. Ook zijn we blij met Clublid nummer 19: John Huiberts.
 
Groep vier gaat van start met de trainingsdagen. Weer nieuwe vakkundige supportgevers in aantocht.
 
 
November 2012
 
Dichtbij (een site van de Telegraaf) schrijft over stichting ES. Omdat zoveel mensen online reageren op het artikel en vragen hebben aan ES laat Dichtbij later in deze maand ES uitgebreid aan het woord op hun site.
ES op site Dichtbij 1
ES op site Dichtbij 2
 
Het Brabants Dagblad plaatst een interview met Hein Heijen en Irene Slaats. Ook dagblad Stem neemt dit artikel over. Deze persaandacht heeft directe invloed op het chatbezoek. Er vormen zich wachtrijen voor support.
ES in Brabants Dagblad
 
 
December 2012
 
Frank van Mosselveld (profvoetballer van RKC) wordt ambassadeur van Stichting ES. Hij vertelt in een persoonlijk verhaal wanneer hij ES nodig zou hebben gehad.
 
De pers reageert gretig op het verhaal van Van Mosselveld. Verschillende media nemen dit nieuws over.
Frank van Mosselveld vertelt aan ES
 
Ben Mandemakers (DMG B.V), Piet Kwetters (Kwetters eieren) en Eric Eijkens (MetroXL B.V.) sluiten dit jaar de rij van nieuwe clubleden.
 
 
De kerstactie, waarbij mensen en organisaties een digitale ES kerstkaart sturen naar familie en relaties en het geld dat ze uitsparen doneren aan ES, is een groot succes. De ES kerstbomen hangen vol met logo’s en namen van organisaties en mensen die ES hebben gesteund. Kerstsupporters- particulieren
Kerstsupporters-bedrijven
 
Onze supporter W&R etiketten heeft, tot onze grote vreugde, voor hun jaarlijkse kerst goede doel dit jaar gekozen voor Stichting ES. W&R doneert een extra kerstbonus aan ES.
 
 
Trots zijn we dat we binnen acht maanden na de opening van de chat kunnen melden dat we zeven dagen per week geopend zijn van 9.00 uur in de ochtend tot 24.00 uur in de nacht. Met een groep van vijftig supportgevers gaan we het nieuwe jaar in en verlenen we kosteloos EHBS: Eerste Hulp Bij Stress aan mensen die het nodig hebben. In 2013 zullen we ons allereerst gaan richten op extra bezetting binnen de openingstijden om op die manier nog meer mensen van support te kunnen voorzien.
 
Onze dank is groot aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben. Supporters (klein en groot), supportgevers, medewerkers en alle vrijwilligers die op welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd. DANK!!!
 
 
 
Bestuur Stichting ES


VERDRIET
HULP
AANDACHT
ENERGIE
STEUN
STRESS
VERLIES
DRUK
BLIJDSCHAP
PIJN
SCHOK
VEERKRACHT
ANGST
BOOSHEID
KRACHT
OPLUCHTING
RUIMTE
GREEP
Wij luisteren. Chatten met ES lucht op. Dagelijks van 9.00 tot 24.00 uur.
NHA Psychodidact Janssen.nl
ANBI
Facebook Twitter
Realisatie door Knowledge Internet Solutions